Kungligt besök i Örebro

Örebro kommun bjuder in till en kunglig eftermiddag i Stadsparken för hela familjen. Jubileumskonsert med Örebro University Choir, musiker och gäster, tal av H.M. Konungen. Servering av en läcker jubileumsbakelse, lättsamma aktiviteter för barn och som en blinkning till motorsportslänet Örebro finns ett antal sportbilar på plats.

Hela programmet i Stadsparken:

Kl. 13:00-14.00
– Prova-på-dans och pepp för barn i alla åldrar och uppvisning av Dance Center Örebros tävlingsdansare i disco och hiphop. Ytan bredvid scenen.

Kl. 13:00-16:00
– Försäljning och servering av kaffe och en läcker, specialgjord jubileumsbakelse. Fairtrade-veckan till ära serveras givetvis Fairtrade-kaffe. Café Icecream & Coffe serverar jubileumsglass.
– Örebro slotts egen kung och drottning, karaktärerna Margareta Leijonhufvud och Gustav Vasa finns på plats och berättar om Vasasommar på slottet.
– Röda Korset har tombola, lotteri och försäljning av hemstickat och Röda Korsets ungdomsförbund informerar om sina verksamheter och låter barn och unga lyfta sina åsikter kring vad de vill förändra i Örebro.
– Scouterna i Örebro län ger barn och unga möjlighet att prova på vanliga scoutaktiviteter och få en glimt av vad scouting är. Representanter finns på plats och svarar på frågor.
– Som en blinkning till motorsportlänet Örebro visas ett antal utvalda sportbilar, bland annat en Williams F1-bil som använts av Nico Rosberg i Formula 1-VM och som satte banrekord på Gelleråsen Arena 2022.

Kl. 14.15
– Kungaparet anländer till Stadsparken

Kl. 14:30-15:30: Jubileumskonsert
På stora scenen i Stadsparken bjuds det på en Jubileumskonsert med kör, musiker och solister. Programmet innehåller:
– Sång och musik av Örebro University Choir, musiker och solister under ledning av Fredrik Berglund, Director Cantorum på Örebro Universitet. Som gästartister medverkar 180 musikelever från Pops Academy Karl Johan.
– Tal av H.M. Konungen.
– Tal av landshövding Lena Rådström Baastad och kommunstyrelsens ordförande i Örebro kommun, John Johansson.

Tillgänglighet
– Teckengestaltning: Tommy Aldergrim.
– Hörslinga finns.
– Begränsat antal sittplatser framför scenen.

Allmän information
– Delar av gång- och cykelbanan genom Stadsparken kommer vara avstängd under dagen.
– Publikvärdar finns på plats. Utdelning av svenska flaggor och kungakronor och programblad.
– Kom gärna i god tid innan scenprogrammet

Ta med en filt och bred ut i Stadsparkens vårgrönska och fira en kunglig eftermiddag för hela familjen!

Läs mer om Kungaparets Örebrobesök och se hela dagens program på Länsstyrelsens webbplats https://www.lansstyrelsen.se/…/2023-04-28-vi-firar..

Presentkort som går att använda i Örebro city
Presentkort

Ge bort ett presentkort med pengar, kärlek och lite pepp!

Köp online
Back to top