Transport i city

I Örebro City finns en smidig och effektiv kollektivtrafik som gör det enkelt att ta sig runt. Både bussar och tåg är tillgängliga för att underlätta din resa i, till och från staden. Oavsett vilket transportmedel du föredrar, så som cykel, buss, bil eller elspark är Örebro City designad för att göra din vardag bekväm samtidigt som du uppmuntras att utforska och njuta av allt staden har att erbjuda.

Cykel

Att cykla är inte bara ett billigt och miljövänligt sätt att ta sig fram. För kortare resor inom staden är det dessutom det snabbaste och smidigaste alternativet. Att cykla 5 km tar inte mer än 15 minuter – ofta går det till och med snabbare.

Genom att använda cykeln istället för bilen bidrar du till bättre luftkvalitet, mindre trafikbuller och därmed en trevligare plats att leva och bo på.

I Örebro satsar vi på cykeln. Vi jobbar ständigt med att förenkla och förbättra för dig som cyklar, bland annat genom att bygga ut infrastrukturen och parkering för cykel samt genom påverkansåtgärder för ökat cyklande. Totalt finns det 6000 parkeringsplatser bara i city.

Vi har 36 mil separerade gång- och cykelbanor varav 3 mil huvudcykelstråk. Huvudcykelstråken binder ihop stadens olika stadsdelar med centrum och riktar sig i första hand till vuxna personer som vill kunna hålla en hög medelhastighet på sin resa, vilket lämpar sig bra för bland annat arbetspendling.

Buss

Med ett välutvecklat bussnätverk kan du enkelt nå olika delar av Örebro och dess omgivningar. Oavsett vart du är på väg finns det en busslinje som passar ditt ändamål.

Bil

I Örebro finns det 6000 parkeringsplatser i city.
Med flera välplacerade parkeringsplatser och parkeringshus är det enkelt att hitta ett bekvämt ställe att parkera din bil. 

Tåg

Örebro har två tågstationer i stan. Centralstation i den norra delen av stan och Södra Station i den södra delen. När du kommer till Centralstation har du 2 minuters promenad till Norr City. Väljer du däremot att gå av vid Södra station har du 2 minuters promenad till Conventum Arena och Kongress och ytterligare 3 minut bort ligger Söder City som också är granne till Centrala City.

Elsparkcykel

Precis som i många andra städer finns i Örebro elsparkcyklar att hyra. I Örebro finns det tre aktörer som hyr ut elsparkcyklar. Dessa finns utplacerade i hela stan.

Presentkort som går att använda i Örebro city
Presentkort

Ge bort ett presentkort med pengar, kärlek och lite pepp!

Köp online
Back to top