LEGENDEN OM SALLY JONES

Örebro teater

Legenden om Sally Jones är en berättelse om längtan, hopp och grymma svek. Historien ­börjar djupt inne i den afrikanska regnskogen, där tjuv­jägare tar en gorillaunge till fånga. Hon får ­namnet Sally Jones och smugglas till Europa på ett ångfartyg. I Istanbuls basar säljs Sally Jones till den mystiska Frau Schultz, som lär upp ­henne till en mästerlig juveltjuv. Och plötsligt är Sally Jones jagad av Istanbulpolisens skarpaste hjärna – kriminalkommissarie Xavier Buda.

LEGENDEN OM SALLY JONES

Ett visuellt, humoristiskt och spännande äventyr för hela familjen som tar med publiken på en resa från den djupa djungeln till Singa­pores hamnkvarter och vidare till New Yorks sky­skrapor. En fartfylld och stämningsfull föreställning ­befolkad av egensinniga och förunderliga figurer. 

Legenden om Sally Jones är en dramatisering av Jakob Wegelius Augustprisvinnande bok med samma namn. Den nyskrivna musiken till föreställningen är skapad av erkända musikern och sångaren Lars Demian.

Föreställningen regisseras av Pelle Öhlund som verkat som bejublad dramatiker och regissör runt om i landet sedan mitten på 90-talet och har bland annat belönats med Thaliapriset. ­Legenden om Sally Jones blir hans första uppsättning på Örebro Teater.

Datum: 23 mars- 13 april
Tid: 15:00
Plats: Örebro teater
Presentkort

Ge bort ett presentkort med pengar, kärlek och lite pepp!

Köp online
Back to top