Allt om Kerstin

Örebro teater

Allt om Kerstin

Kerstins sommarlov hade varit perfekt, om det inte vore för hennes syssling Bella. Bella är tonåring – en sån som dricker sig full på glögg och säger hemska saker till sin mamma. Kerstin vill aldrig bli tonåring! Och hon vill inte att Bella ska komma och hälsa på, men så blir det ändå, för det har mamma bestämt, och mamma verkar älska Bella. Snart har ­Bella inte bara lagt beslag på Kerstins rum, utan även på hennes innersta hemligheter.

Allt om Kerstin är ett rafflande sommarlovsdrama om ­hemligheter, svek och att våga stå upp för sig själv.  Vi får följa Kerstin, Gunnar och Bella under en svettig och actionfylld sommarvecka, i gränslandet ­mellan barndom och tonårstid. Kerstins mamma vill få dem att släppa mobilerna och ge sig ut på äventyr i stället, så som barn gjorde förr, men vilka äventyr är egentligen okej? Vad gör man när det inte går att säga nej? Och finns ens förälders kärlek kvar, även om man gör något dumt?

Pjäsen bygger på boken med samma namn, skriven av Helena Hedlund som även står för dramatiseringen samt medverkar som skådespelare. Berättelsen är den sjätte och sista delen i serien om Kerstin. Den första delen, Det fina med Kerstin, vann både Slangbellan för bästa debut och Nils Holgersson-plaketten för årets bästa barnbok. Böckerna i serien har fått stor spridning, inte minst som högläsningsböcker i skolor, och de har redan översatts till flertalet språk.

För regin står Hans Christian Thulin vars tidigare verk på Örebro ­Teater innefattar de uppmärksammade publiksuccéerna Comedy Queen och Bomaye! Maria, Bomaye!

Rekommenderas från 7 år.

Datum: pågår från 7 sep-21 sep
Plats:  Lilla scenen, (Nya China), Storgatan 19
Örebro teater
Presentkort som går att använda i Örebro city
Presentkort

Ge bort ett presentkort med pengar, kärlek och lite pepp!

Köp online
Back to top