Upplev påsk för alla sinnen

S:t Nicolai kyrka

Välkommen att uppleva påskens drama genom alla dina sinnen – en känsla av att vara där, att känna smaken och doften, att höra ljudet av gräshopporna i Getsemanes trädgård eller vapenskramlet från de romerska soldaterna. ”Påsk för alla sinnen” är kostnadsfri och ges i S:t Nicolai kyrka lördagen den 23 mars klockan 13.15, 14.15 och 15.15.

Upplev påsk för alla sinnen

”Påsk för alla sinnen” tar med dig på en svindlande resa under några förtätade dygn. Jesus blir förrådd för 30 silvermynt och tvingas bära sitt kors till Golgota där han korsfästs och dör. Men när en grupp kvinnor kommer till graven är kroppen inte där. Jesus har uppstått från döden och genom att han dog får människorna nu evigt liv. Lidandet byts ut mot triumferande jubel.

– Vi vill ge en känsla av att vara där, att känna smakerna och dofterna, att höra ljudet av gräshopporna i Getsemanes trädgård eller vapenskramlet från de romerska soldaterna, säger Mirjam Blomberg, musikpedagog i Svenska kyrkan.

Bland de många medverkande som gör detta möjligt finns flera ungdomar i församlingen. Du som deltagare sitter i kyrkbänken – men ser ingenting.

– Att få höra, känna och dofta i stället för att se skapar en helt annan upplevelse. Våra konfirmander har fått uppleva bibelns berättelser på liknande sätt i flera år. Nu har vi bearbetat manuset för att det ska passa vuxna, säger Marie-Anne Gustafson, präst i Svenska kyrkan.

Här anmäler du dig

Upplevelsen ”Påsk för alla sinnen” är kostnadsfri och ges i S:t Nicolai kyrka lördagen den 23 mars klockan 13.15, 14.15 och 15.15. Det finns ett begränsat antal platser. Anmäl dig via länken: Anmälan ”Påsk för alla sinnen”. Drop-in i mån av plats.

På svenskakyrkan.se/orebro/gdpr kan du läsa mer om hur Svenska kyrkan hanterar personuppgifter.

Datum: 23 mars
Tid: 13.15, 14.15 och 15.15.
Plats: S:t Nicolai kyrka, Drottninggatan 16
Presentkort som går att använda i Örebro city
Presentkort

Ge bort ett presentkort med pengar, kärlek och lite pepp!

Köp online
Back to top