Konstvisning på Örebro konsthall

Örebro konsthall

Ta del av en konstvisning av utställningen ”In the power of our unexpressed or unrecognized feelings” och få en fördjupad inblick i konstnärskapet och de olika konstverken som visas.

Foto: Robin Åhlgren

Konstvisning på Örebro konsthall

Om utställningen:

En glänta med en bäck och pinnar, en aktstudie av den nakna människokroppen och en resejournal från södra Frankrike, skriven av fyra unga män från föreningen Röda Bögar. Bortom den urbana staden, finns queera liv i rurala miljöer och bygder som i mindre städer och samhällen. I grupputställningen ”In the power of our unexpressed or unrecognized feelings”, utforskas betydelsen av naturen som plats för icke-binära kroppar, identitet och konstnärligt skapande. I video, fotografi, objekt och installation förkroppsligas uppkomsten av nya vägar till självomsorg, varandet och läkning för olika identitetsprocesser. Med såväl nyproducerade verk som inlånade verk, är det en stor glädje att presentera konstnärerna Alex Rosa, Conny Karlsson Lundgren och A. Karlsson Rixon.

*Titeln på utställningen är ett citat av Audre Lorde, 1978, afro-amerikansk författare, människorättsaktivist och feminist. Lorde beskrev sig själv som “black, lesbian, mother, warrior, poet”.

Information

  • Typ av evenemang: Visning & guidning 
  • Datum: 3 augusti, kl. 13–13.45
  • Plats: Kulturkvarteret
  • Lokal: Örebro konsthall
  • Arrangör: Örebro konsthall
  • Pris: Fri entré

Presentkort

Ge bort ett presentkort med pengar, kärlek och lite pepp!

Köp online
Back to top