Sommarbio

Bio Roxy

Roxy bjuder in till Sommarbio med tio utvalda filmer med visningar onsdag kväll, fredag kväll och söndagsmatiné. Vi drar igång 19 juli och fortsätter fram till 7 augusti. Det blir nya premiärer, favoriter i repris och film för barn- och unga.

Program, spelschema och biljetter hittar du här: 
👉 https://www.bio.se/biografer/bio-roxy

Vårt ordinarie program drar igång igen fredag 9 augusti med festlig premiäröppning och bubbelmingel. Så spara datumet! 🥂

Varmt välkomna! 

__________________

🎞 FILMER:
__________________

◾ Låt mig gå

Claudine lägger sin tid på att ge sin rullstolsburne son ett bra liv. Men en dag i veckan besöker hon ett hotell för sex med män på genomresa. Ett meditativt drama om lust och längtan.

Frankrike, Schweiz, Beligen 2023 | Drama 
En film av Maxime Rappaz
Fra, sve text | 1h 33m
_________________________________________________________

◾ Drömmen lever vidare

En hyllning till livet och att det aldrig är för sent att hitta lyckan. Rosa bor i Marseilles arbetarområden. Hon är hjärtat och själen i hemmet och kvarteret. I takt med att pensionen närmar sig börjar dock hennes ideal vackla.

Frankrike 2023 | Drama, romantik 
En film av Robert Guédiguian
Fra, sve text | 1h 46m
_________________________________________________________

◾ Pojken och hägern

Hayao Miyazakis film om 11-årige Mahito som förlorat sin mor i en brand. På gården där han bor med sin far och nya styvmor, moderns yngre syster, finns ett isolerat torn som leder till ett mystiskt rike.

Japan 2023 | Animerad film
En film av Hayao Miyazaki
Jap, sve text | 11 år | 2h 5m
_________________________________________________________

◾ Stormskärs Maja

Stormskärs Maja är en berättelse om en kvinnas vilja, styrka och kärlek. På en isolerad ö i Ålands havsband på 1800-talet får vi följa Majas liv efter giftemålet med fiskaren Janne. Baserad på Anni Blomqvists romansvit, en finsk favorit. 

Finland 2024 | Drama 
En film av Tiina Lymi
Sve, sve text | 2h 42m
_________________________________________________________

◾ Röd himmel

Två vänner åker till en stuga, som de upptäcker att de ska dela med den mystiska Nadja och hennes älskare. Kärlek, vänskap och komplikationer uppstår samtidigt som skogsbränder närmar sig. Heta känslor under en het sommar.

Tyskland 2023 | Drama 
En film av Christian Petzold
Tys, sve text | 1h 42m
_________________________________________________________

◾ Som vi har älskat 

🎟 Det kommer lottas ut två konsertbiljetter i samband med visningen till Sara Parkmans spelning på Under Bar Himmel i Wadköping den 31 juli! 

Sara Parkman har genom sitt säregna uttryck revolutionerat svensk folkmusik. I filmen möter vi personen bakom den starka scenpersonan. 

Sverige 2023 | Musikdokumentär
En film av Gustav Ågerstrand
Sve, sve text | 1h 22m
_________________________________________________________

◾ Den sista resan

Dokumentären om åldrande, familj och vänskap som slagit alla rekord och setts av över 1300 personer på Roxy. Filip vill ta med sin pappa på en sista resa till hans älskade Frankrike för att ge honom livsgnistan åter. 

Sverige 2024| Dokumentär 
En film av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson
Sve, sve text | 1h 31m
🎧 Syntolkning tillgänglig i appen MovieTalk
Biopasset gäller!
_________________________________________________________

🎈 Nya vänner på Lunneskär

Dagarna är fulla av lek och skoj för lunnefåglarna Oona och lillebror Baba på Lunneskär. Men när det en dag kommer några främlingar till ön börjar mystiska saker hända.

Irland 2023 | Animerad barnfilm
En film av Jeremy Purcell och Lorraine Lordan
Svenska (dubbad) | Barntillåten | 1h 20min
_________________________________________________________

◾ Cinema Paradiso

Giuseppe Tornatores episka mästerverk om vänskapen mellan en filmmaskinist på den italienska landsbygden och en filmgalen liten pojke är en av alla tiders mest älskade filmer.

Italien 1988 | Drama, klassiker
En film av Giuseppe Tornatore
Ita, sve text | 11 år | 2h 4m

Obs! Filmen visas i Salong 2, källarplan utan hiss. Salongen saknar även hörslinga.
_________________________________________________________

🎈 Mavka: skogens väktare

Djupt inne i de ukrainska skogarna bor skogsfolket och Mavka, som är alla djurs vän. Onda och giriga människor vill skövla skogen och Mavka utses till skogens nya väktare. 

Europa 2023 | Animerad familjeliv
En film av Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban & Yevheniy Yermak
Svenska (dubbad) | 7 år | 1h 39m

__________________

BRA ATT VETA:
__________________

🎟 Biljetter kan köpas på plats i kassan som öppnar 30 minuter före visningen, betalning med kontanter, kort eller Swish. Du kan även förköpa biljett via webben här: https://www.bio.se/biografer/bio-roxy

🍬 Godis, chips, fika och dryck finns att köpa i kassan eller i vårt kafé en trappa ned.

ℹ När du förköper biljett i Salong 1: Rad 1-11 är i stora salongen. Rad 12-14 är på läktaren. Pallar finns att låna för den som vill sitta högre på stolen.

♿ Tillgänglighet

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

De fyra främsta raderna är kortade med en stol, vilket ger utrymme för rullstol eller permobil. Det finns inga bokningsbara rullstolsplatser men tipset är att boka stolen längst ut på någon av rad 1-4. 

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

🎧 SubReader Cinema – talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen.

Obs! Ta med egna hörlurar.

Presentkort som går att använda i Örebro city
Presentkort

Ge bort ett presentkort med pengar, kärlek och lite pepp!

Köp online
Back to top