We

30 Nov

The Hidden Cameras, Örebro

18:00:00event

Onsdagen den 30 november får vi uppleva ett sällsynt och intimt gig med The Hidden Cameras i Örebro. Vi har inte en aning om vad som kommer att hända men vi kan vara säkra på att vi aldrig kommer att få uppleva det igen. Biljetterna är få, talesättet ’Först till kvarn’ har aldrig känts mer relevant.

Biljettsläpp måndag 10 okt, kl. 10.00.
https://billetto.se/…/the-hidden-cameras-orebro…

Tider: 

16.00: Stå öppnar
18.00: Dj
20.00: Gig
22.ish: Stå stänger

”Året är 2003 när Kanadensiska popkollektivet The Hidden Cameras slår knut på europas indiepopscen med hitsingeln ’Ban Marriage’ från albumet ’The smell of our own’. Snabbt sprids begreppet ’Gay Church Music’ och några av 00-talets allra största HBTQ-pionjärer är födda.”

The Hidden Cameras blev snabbt omtalade för sina liveframträdanden, som kunde innehålla 20 musiker, strippor och gogo-dansare på en och samma scen. Att de dessutom lyckades framföra dessa spektakel till konserter i kyrkor omkullkastade alla normer kring både religion och sexualitet.

Frontmannen Joel Gibb är numera bosatt i Berlin, där musiken och kollektivet har fortsatt att frodas. 2016 släpptes det senaste albumet ’Home On Native Land’ – ett album som tog 10 år att göra, där ikoner som Rufus Wainwright, Feist och Ron Sexsmith medverkar.

www.thehiddencameras.com
https://open.spotify.com/artist/6qJSWLT4bvL49hEyXxc3G9…

STÅ- pintxos & vänner