Sa

23 Sep - 28 Oct

TEATER: Ett drömspel av August Strindberg

event

En tidlös klassiker om samtidens inre landskap

Portvakterskan sitter vid öppningen till den stora Gåtan. Hennes stjärntäcke fylls av människoklagan. ”Dörren ska öppnas… det finns en misstanke om att världsgåtans lösning ska ligga förvarad där inne…” ropar Agnes.

Vad finns egentligen ”bakom dörren”? Vad är evigheten? Vad är meningen med livet? I August Strindbergs tidlösa klassiker Ett Drömspel är det de stora universella frågorna kring livets mysterium som står i centrum. Men också en förunderlig betraktelse över livets dramatiska växlingar mellan livsglädje, grymhet, skönhet, sorg, kraft och skörhet.

I denna bearbetning och uppsättning av regissören Aleksandra Czarnecki Plaude möter vi inte Agnes som Guden Indras dotter utan som en människa av kött och blod – en vuxen kvinna, mitt i livet (spelad av Sara Sommerfeld). Men något händer och plötsligt svävar hon mellan liv och död. En okänd värld öppnar sig. 

Ett Drömspel av August Strindberg är en av världsdramatikens mest omtyckta och omtalade dramer som spelats flitigt världen över sedan den skrevs 1901. När den nu spelas på Örebro Teater bjuds publiken på en exi­stentiell resa i den samtida människans inre landskap. En starkt visuell uppsättning där texten, det stora rollgalleriet, videoprojektioner och musik, gemensamt levandegör drömmens oförutsägbara, fria värld. 

Medverkande: 
Kaj Ahlgren
Åke Arvidsson
Linus Lindman
Maria Simonsson Thulin
Sara Sommerfeld Unger
Ellen Vestermark

Regi: Aleksandra Czarnecki Plaude

Välkomna på en helafton inklusive paus på Örebro Teater!

Örebro teater, stora scenen