Sa

15 Jan - 13 Mar

Stretch the Living

11:00event

Utställningen Stretch the Living väver samman fotografi, skulptur och video av konstnären Sophi Vejrich till en mångbottnad berättelse om antihjältar, mentala tillstånd och hopp i de mörkaste hörnen av att vara människa. Den tar sin början i en serie verk från 2019 med den övergripande titeln A Leak in the Underworld, en parallell värld där igenkännbara element och kulturella referenser skruvas runt och får ny betydelse och mening. Sorg beskrivs i en del av verken som ceremoniella akter och elementet luft frambesvärjs av verktyg som solfjädrar, flöjter, pruttkuddar och andning. I Vejrichs rumsliga iscensättning blir det absurda de existentiella frågornas självklara hemvist.

Biografi
Vejrich är utbildad på Kungliga konsthögskolan och bosatt och verksam i Stockholm. Större separatutställningar inkluderar Linköpings konsthall, Borås konstmuseum och galleri Engström och hon har deltagit i grupputställningar på Liljevalchs, Moderna muséet såväl som flertalet i Tokyo, Japan. Till våren 2022 är hon också aktuell med en soloutställning på Galleri Thomas Wallner.

 

Evenemanget sker med hänsyn till allmänna råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Just nu tillåter vi max 38 personer inne i konsthallen. Programpunkter sker med begränsat antal platser och föranmälan till konsthallen@orebro.se. Du som besöker konsthallen behöver inte uppvisa något vaccinationsbevis.

Örebro Konsthall