Sa

25 Feb

ORDET- Örebro Teater

13:00:00event

Musikalisk berättarteater med Jonas Hedlund. Spelas som soppteater på Caféscenen. Ta med dina kollegor, vänner eller din partner och upplev den underbara kombinationen av teater och stans godaste soppa från Rosengrens skafferi. 

Ordet är en musikalisk berättelse om kärleken, rädslan och ordets makt, baserad på Torgny Lindgrens novellsamling Merabs skönhet. 

”Han hade dragit järnröret, det var ett entums järnrör, han hade dragit det ifrån huvudändan därvid sängen och nedi köket så att det mynnade åtvid murkåpan, om man satt oppå vedbänken kunde man tala rätt in i röret. Däri det röret pratade han vid Hanna, mora sin, Hanna Burvall, och vid Sofia. Men aldrig någon främmen.” 

Föreställningen handlar om Samuel Burvall i Storholmträsk. Han som trodde själva ordet var smittokällan. Ordet lungsoten. En tragikomisk berättelse som ställer den eviga frågan – vad är självaste meningen? 

Jonas Hedlund är uppvuxen i byn Drängsmark i Norra Västerbotten och utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Sen 2005 har han främst arbetat på Teater Martin Mutter och medverkat i många produktioner – där ibland Mannen i båten och Dan då Dan dog. På Örebro Teater har han bland annat spelat den egenproducerade berättarföreställningen Ormens väg på hälleberget efter Torgny Lindgrens roman. 

PRIS:
Ordinarie 240:– inkl. serviceavgift.
Ung/student 200:– inkl. serviceavgift.
Soppa från Rosengrens skafferi ingår i priset.
Specialkost anmäls vid biljettbokning till biljett@orebroteater.se.

Av och med Jonas Hedlund
Text Torgny Lindgren
Regiöga Sarah Broberg och Helena Hedlund
Musikarrangemang Andreas Hedlund

Biljettlänk: https://www.orebroteater.se/forestallningar/ordet/?fbclid=IwAR0qGZR01dRBDk-jAvY0ZU7brO3I8NqNIQawkIymvnY08HOb8IQzJvUlFcM

Örebro teater