Sa

30 Oct - 5 Nov

Kung Lear – som du aldrig tidigare sett den

event

Vi är mitt i ett systemskifte. Kungen avsäger sig ansvaret men gör ändå anspråk på att ha kvar sin makt. Han har uppfostrat sina döttrar till att kriga, döda och leda härer med hundratals män, men nu när han drar sig tillbaka förväntar han sig också att de ska visa omsorg och vårda honom på hans ålders höst.

Naturligtvis misslyckas de, familjens maktposition förloras och släkten går under.

När pjäsen är slut står tronen tom.

Kung Lear sätts upp på vår nya experimentscen Studion och i rollen som Kung Lear ser vi Hanna Lekander. Genom ett undersökande formexperiment med film, ljud och gestaltning får vi reda på vad berättelsen om Kung Lear egentligen handlar om.

För regi och bearbetning står Anna Pettersson, regissör, skådespelare och doktorand vid Stockholms konstnärliga högskola. Hennes uppsättning av Fröken Julie på Strindbergs Intima Teater, med sig själv som enda medverkande, blev mycket uppmärksammad och för den belönades hon med TCO:s kulturpris, Svenska Teaterkritikernas pris och DN:s kulturpris. 2017 tillträdde hon som konstnärlig chef på Strindbergs Intima Teater. Tillsammans med Gustave Lund (musik, ljus- och ljuddesign) och StreamTeam (video) skapar hon ett experimentellt verk utifrån en av de mest kända klassikerna.

Av: William Shakespeare
Regi och bearbetning: Anna Pettersson
Scenografi- och kostymdesign: Anna Pettersson
Video-, ljus- och ljuddesign: Gustave Lund
Maskdesign: Giovanni Indelicato och Linda Nieminen

Medverkande: Hanna Lekander

 

BIljettlänk: orebroteater.se/forestallningar/kung-lear

Studion, Järntorgsgatan 8