Fr

21 Apr

Jeremias Session Band – En Hyllning Till Våren | Örebro

19:30:00event

Jeremias Session Band gör comeback med konsert på Conventum!

Efter flera års uppehåll och en pandemi återvänder Jeremias Session Band till scenen. Fredagen den 21:e april firar bandet sin efterlängtade comeback med konserten – En Hyllning Till Våren. År 2018 fyllde Jeremias i Tröstlösa 150 år. Det firades med två bejublade och utsålda konserter.
För Jeremias Session Band är det nu 14 år sedan debutalbumet Trastland släpptes. I vår gör bandet comeback på scenen under ledning av Staffan Ernestam och Karin Wistrand.

Karin Wistrand är högaktuell som medlem av Lolita Pop som nu gör ett bejublat återtåg över Sverige. Staffan turnerar sedan år 2021 med Mats Ronander och skriver nytt material.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, att äntligen kunna återförena Jeremias Session Band och hylla våren på Conventum. Det lutar åt att vi släpper nytt material under året 2023. Vi håller tummarna för det, säger Staffan Ernestam.

Jeremias Session Band består av: Karin Wistrand, Staffan Ernestam, Niclas Ekholm, Fredrik Landh, Clas Olofsson, Mikael Dahlén, Martin Landh, Johan Edin mfl.

År 2018 fyllde den mytomspunna Örebro poeten Levi Rickson (född 1868 och avled 1967) 150 år. Genom sitt alter ego Jeremias i Tröstlösa skrev han texter och dikter som fortfarande lever vidare och är för många odödliga. Några av hans mest kända texter är ”Man borde inte sova” och ”Tess Lörda’n”.

Det är en speciell kväll som väntar publiken på Conventum den 21:a April där Jeremias texter och tonsättningar står i centrum. Biljetter finns att köpa https://secure.tickster.com/sv/hhl30nred9rfl75/seating Telefonbokning 0771-477070.

Conventum, Örebro