Sa

8 Oct

Ingenting är någonting; a proposal

14:00:00event

Välkommen på vernissage 8 oktober kl 14 – 17 | Carolina Andreasson – ”Ingenting är någonting; a proposal”.

Verken i utställningen “Ingenting är någonting; a proposal” kan ses som nedslag av fragmenterade tankar, som skisser, idéer eller handlingar. Där verket ”Får jag berätta en sak för dig” kan agera som ett paraply för ett tema av bekännelser. Anonymiserade och adresserade till en innevarande ide om ett samvete och hur vi hanterar det – socialt och mentalt. Med a proposal menas i översättning; frieri, förslag, framställanden, handlingsplan – som en antydande ansatts till upplösning.

Carolina Andreasson jobbar utifrån samvete som fenomen och med skuld och skam som en tematisk kärna i sitt konstnärskap. Allt för att se hur det påverkar oss och vi det i den sociala maktbalans den utgör. Oftast som en ”lek” i dragkampsläge där verken kan leta sig in i lingvistiska dilemman, sociala fenomen eller psykologiska ansatser. Verken manifesteras i installation, ljud och skulptur. 

Carolina Andreasson har en kandidatexamen från Glasgow School of Fine Art samt en masterexamen i fri konst från Umeå Universitet. Andreasson är bosatt och verksam i Södertälje.

Carolinaandreasson.com

Utställningen pågår fram till 30 oktober. För att besöka utställningen efter vernissagen testa att ring på porttelefonen(ofta är det någon i lokalen som kan öppna) eller boka tid genom att maila jnnykll@gmail.com

Konstbunkern