Th

1 Dec

Författarsamtal med Thomas Tidholm

17:00:00event

Välkomna på samtal med författaren och poeten Thomas Tidholm. Han har mottagit ett flertal priser, bland annat ABF:s litteraturpris år 2001, De Nios Vinterpris år 2003, Werner Aspenström-priset 2016 och Aniarapriset 2021. I år är han aktuell med sin nya bok “Mänskligheten”, som är ett fristående verk som bygger vidare på det utforskande av människans förhållande till naturen som påbörjades i Jordlöparens bok från 2020 som blev nominerad till Augustpriset samma år. Samtalet leds av bibliotekarie Nanna Peterson från Stadsbiblioteket.

Konstnärsgruppen Gylleboverket, som visar utställningen if I could kill time to save eternity på Örebro konsthall, har inspirerats av Thomas Tidholms Jordlöparens bok i flera av sina tidigare processer. I Jordlöparens bok undersöker Thomas Tidholm vårt förhållande till naturen, men också naturens förhållande till oss. Det är en tankebok om konst och natur med en poetisk vandring genom historien och biologin.

För utställningen på Örebro Konsthall består konstnärsgruppen av konstnärerna Etta Säfve och Jona Elfdahl som i samarbete med flera medverkande har arbetat undersökande utifrån ett varande på platsen där Gylleboverket har sin bas på en gammal byggskrot i Skåne. Bland den övervuxna skroten har de under månader utfört ritualer och besvärjelser, spelat in ljud, filmat, ljudlagt och sjungit. Till Örebro konsthall har de fört med sig eldar och en berättelse som välkomnar besökarna till platsen. Utställningen är en kärleksförklaring, till det vi bär i oss och det som bär oss i sig. Till kraften i att älska. Till livet som vill leva.

Fri entré. Ingen föranmälan krävs.

Foto: Karin Alfredsson

Örebro konsthall