Sa

11 Dec - 18 Dec

FAMILJEFÖRESTÄLLNING: Anna Freud, Djävulsflickan och Jaget

event

Välkommen till psykoanalysens spännande värld! Om försvarsmekanismer, freudian slips, märkliga drömmar och om hur viktigt det är att få prata med någon som lyssnar när man har det svårt.

I föreställningen Anna Freud, Djävulsflickan och Jaget får vi lära känna Anna Freud och hennes pappa Sigmund – han som blev psykoanalysens fader med hela världen. Vi följer Annas resa från barndomens nyfikna smygande på pappan när han arbetar, till det att hon själv startar egen mottagning för psykoanalys av barn. Hur kan det egentligen ha varit att ha Sigmund Freud som pappa? Föräldrar kan ju vara nog så jobbiga och motsägelsefulla men att ha en pappa som myntade begreppen ”Oidipuskomplex” och ”det undermedvetna” och som dessutom gärna analyserade sina barns drömmar vid frukosten kan ju inte ha varit helt enkelt… 

Med humor, lekfullhet och på största allvar berättar föreställningen om psykologi, försvarsmekanismer, freudian slips, märkliga drömmar och om hur viktigt det kan vara att få prata med någon som verkligen lyssnar när man har det svårt.  

För manus och regi står Josefin Ankarberg, en av de drivande krafterna bakom en av Stockholms mest tongivande och uppmärksammade frigrupper, moment:teater.  På Örebro Teater har hon tidigare regisserat Stackars Birger, som spelades för örebropubliken hösten 2020.

https://orebroteater.se/forestallningar/anna-freud-djavulsflickan-och-jaget/  

Lilla Scenen, Nya China, Storgatan 19.

11 & 18 december.

MEDVERKANDE: Frida Beckman, Malin Berg, Linus Lindman, Othman Otman

MANUS & REGI Josefin Ankarberg SCENOGRAFI & KOSTYMDESIGN Åsa B Cowburn LJUDDESIGN & KOMPOSITION Simon Steensland LJUSDESIGN Kenny Nilsson MASK & PERUKDESIGN Giovanni Indelicato

Storgatan 19, Örebro