Sa

24 Sep - 29 Oct

DÖDSFÄLLAN – En mordthrillerkomedi värd att döda för

event

Efter åtskilliga sågningar och fiaskon på de stora teaterscenerna kan den kända pjäsförfattaren Sidney Bruhls (spelad av Linus Lindman) olyckligt konstatera att han slutligen blivit en föredetting. En dag dimper ett manus ner i brevlådan. 

Pjäsen heter Dödsfällan, är skriven av en av hans studenter (spelad av Dejmis Rustom Bustos), och är fullständigt genial. Så pass genial att den hade kunnat vara Sidneys biljett tillbaka till framgång. Det är bara ett problem – det är inte han som skrivit pjäsen. 

Men hur långt är man villig att gå för berömmelse, framgång och status? Skulle det kanske till och med vara värt att döda för? 

Dödsfällan av Ira Levin, (författare bakom verk som Rosemarys baby och The Stepford wives) anses vara en av de största succéerna på Broadway genom tiderna, där den spelades i över fyra år. Pjäsen tar fasta på de grundläggande komponenterna i thrillers och skräckhistorier; mord, bedrägeri, dialog med skarpa, olycksbådande undertexter och gastkramande handling. Men pjäsen tillåter sig också att vara en medryckande komedi med knivskarp situationshumor och snabba oväntade vändningar i händelseförloppet. 

I uppsättningen på Örebro Teater blir föreställningen en spännande genrelek som vrider och vänder på självupptagenheten och dess konsekvenser. 

Föreställningen regisseras av Örebro Teaters konstnärliga ledare Rikard Lekander. Förra säsongen regisserade han Edward Albees, Vem är rädd för Virginia Woolf? och Jekyll vs Hyde på Örebro Teater. 

Premiär på Stora scenen 24 september. 

Läs mer och boka biljetter: https://www.orebroteater.se/forestallningar/dodsfallan/ 

Medverkande Fanny Färingö*, Jonas Hedlund, Linus Lindman, Dejmis Rustom Bustos, Maria Simonsson Thulin 

*Praktikant från Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet 

Av Ira Levin 
Översättare Robert Fors 
Regi Rikard Lekander 
Scenografi och kostymdesign Richard Andersson 
Ljusdesign Joakim Brink 
Mask- och perukdesign Giovanni Indelicato 

Örebro Teater, Storgatan 1