Sa

29 Oct

Daniela Rathana + Tove Styrke | Klubb Efterslag

18:30:00event

Efterslag började som en musikfestival med några av Sveriges mest intressanta artister. Det var Örebro Konserthus sätt att fira kärleken till livemusik och Örebro. Under hösten 2022 tar Efterslag ny form. Tre klubbkvällar där banbrytande artister uppträder på Örebro Konserthus och Kulturkvarteret.

Klubb Efterslag är stolta att presentera Tove Styrke och Daniela Rathana, lördag 29 oktober på Kulturkvarteret och Örebro Konserthus.

Hålltider:
18.30 Insläpp, Kulturkvarteret
19.30 Tove Styrke, Volymen Kulturkvarteret
21.30 Daniela Rathana, Foajén Örebro Konserthus 

Daniela Rathana
Senaste veckorna har Daniela Rathana stått framför ett slutsålt Trädgården, ett överfullt Linnétält på Way Out West och i augusti öppnade hon för Håkan Hellström på Ullevi. Daniela Rathanas karriär går spikrakt uppåt och med det enormt hyllade debutalbumet ”Rathana Club” i ryggen väntar nu turné i höst.

Efter att ha körat för svenska poprojaliteter såsom Seinabo Sey, Zara Larsson och Oskar Linnros blev det 2019 äntligen dags för Daniela Rathana att prova sina vingar som egen artist. Om de bar? Svaret är ett rungande ja. Det är ärligt talat ett mysterium att en sådan omedelbar, självlysande stjärna som Daniela Rathana kunde vara kvar i skuggorna så länge. �
År 2020 släppte Daniela sin debut-EP och korades omedelbart till svensk pops nästa stora namn. Hon uppträdde på Grammisgalan, i TV-program som En kväll för Nobel och Late Night Concert. Kort därefter landade två Grammis-nomineringar, såväl som samarbeten med Molly Sandén och Oskar Linnros.
Med debutalbumet ”Rathana Club” siktade Daniela på att vända uppochned på den svenska R&B-scenen – och lyckades med överlägsen marginal. Albumet är en förlängning av hela Danielas personlighet, utåtriktat och kaxigt – där sex, humor, charm och futuristiska produktioner flankeras av stora, sköra ballader. Skivan belönades med en Grammis för Årets pop och blev en favorit både hos fans och kritiker.
�Senaste veckorna har Daniela Rathana stått framför ett slutsålt Trädgården, ett överfullt Linnétält på Way Out West och både gästat och öppnat för Håkan Hellström på Ullevi – den sistnämnda så sent som i lördags.
�I höst är Daniela högaktuell som en av deltagarna i årets Så Mycket Bättre och innan dess presenterar hon nu en sju stopp lång turné i Sverige. Ta chansen att se den här naturkraften på mindre och intima spelställen i höst, det som väntar Daniela Rathana därefter är inget annat än de stora scenerna

Tove Styrke
Tove Styrke har under sin tid i rampljuset blivit en av våra mest hyllade popartister internationellt och hennes musik har totalt streamats över 352 miljoner gånger. Nu har det gått fyra år sedan hon släppte sitt rosade album Sway, som fick ett exceptionellt mottagande över hela världen, grammisnomineringar och prisades på P3 Guld för “Årets Pop”. Tove gav sig därefter ut på arenaturnéer med Katy Perry i Europa, Lorde i USA och egna headlineturnéer i USA, England, Australien och Skandinavien. Under 2020 gjorde hon även succé i TV4:s populära program “Så mycket bättre”.

3 juni släppte Tove Styrke sitt fjärde album “HARD”. Hennes hittills mest personliga resa där hennes olika sidor skildras med stor kreativ frihet. Ett album som med självsäkerhet spänner över olika genrer och moods, som Tove själv beskriver som “ett köttigt, spretigt och mänskligt popalbum”. Det handlar om identitet, sexualitet och om att – ofta på konstiga platser – leta efter både kärlek och sig själv. Albumet är skrivet och producerat tillsammans med bland andra Elvira Anderfjärd (Taylor Swift, Ed Sheeran), Jakob Jerlström (Lorde, MARINA), Oscar Scheller (Ashnikko, Rina Sawayama) och Elof Loelv (Rihanna, Katy Perry). 

Örebro konserthus