SE VILKA SOM ARBETAR PÅ CITY ÖREBRO…

City Örebro är en ekonomisk förening som ägs av stadens näringsidkare: butiker, fastighetsägare, hotell, restauranger, caféer, teatrar… Vår uppgift är att marknadsföra Örebro city och det är vi som står bakom den här webbplatsen.

På City Örebros agenda står också att arbeta för trygghet, tillgänglighet och trivsel för stadens invånare, besökare, våra medlemmar och samarbetspartners. Genom ÖreBRÅ, ett lokalt brottsförebyggande råd, verkar vi tillsammans med bland andra polis, fastighetsägare och kommunen för en trygg stad. Läs mer på tryggaorebro.se.

En kombination av stadspuls, aktiviteter, event, upplevelser och vilsamma platser. Det är faktorer som gör centrala Örebro attraktivt. Även här arbetar City Örebro tillsammans med medlemmarna aktivt med event som Hindersmässan, Marknadsafton, Valborgsfirandet, Slottet Live, Sommarscen, Bilar på stan, Mode & designweekend, Shoppingkväll, Jul i city m.m..

Ett annat av våra fokusområden är tillgänglighet. Det handlar om många faktorer: från öppettider till framkomlighet för cyklister, kollektivtrafik och inte minst personer med funktionshinder. Tillsammans med fastighetsägare har vi tagit fram ett digitalt informationssystem som visar vart det finns lediga parkeringsplatser. Och vi har tagit fram Shoppingbiljetten som ger fri parkering till besökare som shoppar i city.

Vill du veta mer om City Örebro? Vill du bli medlem? Gå in på ”För medlemmar” längst ned här på sidan.